מאמר השבוע
כמה דרכים לצאת ממעגל התסכול והנשנוש

תסכול = נשנוש! הפתרון לנשנוש אינו להגיד "לא" לנשנוש, אלא טיפול בסיבת התסכול עצמה.
תסכול או אי שביעות רצון נוצרים כאשר הפער בין מה שאנו מבטיחים לעצמנו לעשות לבין מה שאנו עושים בפועל הוא גדול.

המוח המודע והלא מודע
המוח שלנו מחולק למוח המודע והלא מודע המוח המודע נותן לנו את החלום ,או במילים אחרות את החזון " בקיץ הקרוב אני רוצה ללכת עם ג'נס וגופיה לבנה" המוח הלא מודע נותן את הפקודות . אחת הסיבות לתסכולים שלנו הוא הפער הגדול בין החלומות שלנו למעשים שלנו וזאת בגלל שאנו משתמשים במוח המודע אבל לא יודעים להפעיל את המוח הלא מודע שנותן לנו את הפקודות שמניעות אותנו לפעולה. אז הנה כלי קטן/גדול שיעזור לכם להפעיל את המוח הלא מודע . הוויזואליזציה. וויזואליזציה הוא כלי שספורטאי צמרת כמו לאנס ארמסטרונג, טייגר וודס ומייקל ג'ורדן השתמשו ומשתמשים בו כחלק בלתי נפרד מתוכנית האימונים שלהם. בוויזואליזציה אנחנו מביאים את העתיד להווה כאשר אנחנו מדמיינים איך נראה ואיך נרגיש פחות עשרה קילו. מחקרים מראים שניתן לשפר ביצועיים פיזיים באמצעות הדמיון שלנו. בוויזואליזציה המוח שלנו עושה את אותה פעולה בדמיון ובעצם מתרגל אותה. בואו ותראו כמה זה קל לשפר ביצועים ולהתגבר על מחסומים באמצעות תרגיל קטן. בוויזואליזציה גם תהנו וגם תתמידו ולהתחיל בצעדים קטנים. ועכשיו זה תורכם. אתם צריכים למצוא רק דקה וחצי ביום שתדמיינו את עצמכם רצים, שוקלים פחות עשרה קילו, רוקדים בקלילות, רוכבים על אופניים בכיף או כל דבר אחר שיעשה לכם טוב וכרגע הוא איננו חלק משגרת היומיום שלכם.  
כוחו של הרגל לעומת כוח הרצון
כדי להפוך פעולה להרגל צריכים לחזור עליה שוב ושוב ושוב. על פי הרמב"ם ולפי רבות מתורות המזרח, נחוצים 21 יום כדי להפוך פעולה להרגל. אני ממליץ על 45 ימים. כשפעולה הופכת להרגל אנו לא מתאמצים לעשותה ולא נאבקים סביבה. כשאנחנו מצחצחים שיניים כל בוקר אנחנו לא תופסים את הראש ואומרים לעצמנו: "אוי, איזה תיק נפל עלינו". לכן כדי לרדת במשקל ולהישאר במשקל האידיאלי חשוב מאוד לחזור על אותן פעולות שנחוצות כדי שנשיג את המשקל הנכון שוב ושוב במשך 45 ימים תמימים. חשוב לכם לקחת אתכם לעבודה בקבוק מים ופרי? עשו זאת באופן יום יומי 45 ימים רצופים והפעולה תהפוך להרגל. החלטתם לעלות קומה אחת ברגל? עשו זאת יום יום במשך 45 יום והפכו זאת להרגל. החלטתם לפתוח את ארוחת הצהרים בסלט? עשו זאת יום יום, (אך הקפידו לגוון במרכיבי הסלט). בדיאטות אנחנו בדרך כלל משתמשים בכוח הרצון וחלק גדול מההצלחה מבוסס על הכוח הזה. אך מה קורה כשכוח הרצון נחלש? בעיה. לכן הדרך הנכונה לעשות שינוי אמיתי בחיינו ולשמור עליו לאורך זמן היא באמצעות ביסוס הרגלים חדשים ולא הסתמכות על כוח הרצון.
ספורט של 4 דקות בלבד
השתחררו מהתפיסה שפעילות גופנית צריכה להימשך שעה. פעילות גופנית יכולה להיות קצרה מאוד. גם 4 דקות של פעילות אירובית מתונה, 4 פעמים בשבוע, למשך 4 חודשים - תשפר את הכושר האירובי שלכם בעשרה אחוזים. גם 4 דקות של חיזוק שרירים יכולות להגדיל את המסה השרירית שלנו, ועל כל עלייה של 1 ק"ג במסת השריר, גופנו ישרוף עוד 3,000 קלוריות בחודש בזמן מנוחה. מחקרים מראים שמי שזז יותר במהלך היום יום (עולה במדרגות במקום במעלית, חונה רחוק מעט יותר ממקום העבודה, מדבר בטלפון גם בעמידה) שורף עוד 100־150 קלוריות ביום, שהן 35,000־50,000 קלוריות בשנה. נתונים אלה מתורגמים למעשה לירידה של 5־7.5 ק"ג שומן בשנה. אז למה אתם מחכים? צאו לדרך! אתם הולכים להרגיש נפלא עוד דקות ספורות. זכרו שקצת = הרבה, וש־4 דקות שוות הרבה יותר מכלום.  
פתרונות לתירוצים
"ניסינו הכול" כשאתם אומרים "ניסינו את כל סוגי הספורט" - האם באמת ניסיתם הכול? להגיד "ניסינו הכול" במקרה הזה, זה כמו שכשאנחנו תקועים בפקק תנועה בנתיבי איילון ורכב אחד עוקף אותנו מימין אנחנו מיד אומרים "כולם עוקפים אותי". נסו עוד ועוד סוגו פעילות גופנית עד שתמצאו פעילות גופנית שבאמת תאהבו ותתחברו אליה. אם לא הליכה על הליכון, אולי הליכה על חוף הים. אם לא שיעורי אירובי, אולי רכיבה על סוסים, אולי טניס, אולי רכיבה על אופניים לעבודה ובחזרה? יש אין סוף אפשרויות. אצל הרבה אנשים ספורט מעורר תחושה שהם במלחמה נגד עצמם. התחושה של מלחמה נוצרת מפני שהשינוי הוא שינוי גדול, והמוח שלנו נוטה להתנגד לשינויים גדולים. אבל שינויים קטנים המוח דווקא כן אוהב. שינוי קטן למשל זה לעלות על בגדי ספורט ובפעם הראשונה לבוא ורק לצפות בשיעור פילאטיס. בפעם השנייה אפשר כבר להצטרף לחלק קטן מהאימון, ובהדרגה להגדיל את פרק הזמן הזה. אתם בוודאי אומרים לעצמכם: "אה... אם כבר באתי אז אתאמן את כל השעה", אבל זאת השגיאה! יותר זה פחות, ופחות זה יותר. רק בצעדים קטנים תשיגו את מטרתכם באופן שיבטיח שתשמרו עליה לאורך זמן. "זה לא כיף" זה לא כיף כי לא מצאת את סוג הפעילות הגופנית שאת אוהבת. חפשו עוד ועוד עד שתמצאו: יוגה, קיקבוקס, אולי רולרבליידס, אולי כדורסל, טניס, רכיבת שטח. בתחום היוגה למשל: אולי ניסית ויניאסה יוגה ומתאים לך משהו דינמי יותר כמו אשטנגה יוגה? אולי אתן אוהבות להזיע והכי תתאים לכן ביקראם יוגה? אולי לא אהבת את שיעור העיצוב של יעל אבל את של גיורא לא תרצי לפספס? מתי תדעו? רק בדיעבד, ואחרי הרבה התנסויות.   "הייתי בחופשה, נפצעתי, לא התאמנתי כבר חודש והכושר שלי ירד" יש דרך קלה ומהירה לחזור לכושר. אם נהגתם לרוץ בחדר הכושר חמישה ק"מ, באימון הראשון אחרי החופשה רוצו רק ארבעה ק"מ במהירות אחידה. אם נהגתם להרים משקל כלשהו ב־12 חזרות, כשתחזרו מהחופשה הרימו את אותו משקל אך ל־10 חזרות בלבד. כמו כן, השתמשו בתרגיל הוויזואליזציה: אם נפצעתם בידכם הימנית ולא הפעלתם אותה פיזית כבר חודש ימים, התחילו להפעיל אותה בדמיון ותיווכחו שרמת הכושר שלכם כמעט ולא פחתה. זִכרו! לשרירים יש זיכרון. גרו אותם גירוי מנטלי וגירוי פיזי, והם יחזרו במהירות לכושר.  
1